Туреччина збирається відновити "зернову угоду", над альтернативними шляхами працюють й інші країни, - ЗМІ

Туреччина докладає зусиль для поновлення Чорноморської зернової ініціативи. Про це 17 серпня повідомили джерела в міністерстві національної оборони Туреччини, їх цитують "Анадолу".

Як вказали представники оборонного відомства Туреччини, завдяки "зерновій угоді" за рік у бідні країни було відвантажено приблизно 33 млн тонн українського зерна.

За їхніми словами, жодної іншої роботи, окрім зусиль щодо відновлення "зернового коридору", Анкара не веде.

Водночас "інші країни працюють над альтернативними маршрутами і шляхами", наголосили джерела в міноборони Туреччини.

Вони додали, що Анкара "уважно спостерігає за цим".

"Проблема полягає в тому, як торговельні судна можуть безпечно дістатися турецьких проток в умовах цього конфлікту. Проблем із проходом суден через турецькі протоки немає", – резюмували в міноборони Туреччини.

ЗМІ повідомляли 15 серпня, що США після виходу країни-агресора РФ із "зернової угоди" ведуть переговори з Туреччиною, Україною і її сусідами – Молдовою й Румунією – про розширення альтернативних маршрутів експорту українського зерна.

Зазначають, що план, який підтримали США, передбачає збільшення можливостей для України експортувати 4 млн тонн зерна на місяць через Дунай до жовтня.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...