Туристи хочуть all inclusive: Названо суму, в яку обійдеться відпочинок на морі в Україні

Цього року відпочинок на морських курортах подорожчав у середньому на 17-20%. Підвищення ціни пов'язують з ростом комунальних. Про це розповідає керівник відділу "Україна і країни СНД" туроператора "Пан Юкрейн" Людмила Прус, повідомляють Патріоти України.

Найдорожчими залишаються курорти в Одесі. Номер на двох на березі моря обійдеться від 4 до 8 тисяч гривень. У вартість часто включений сніданок, користування пляжем і лежаками.

"Цього року бум туристів буде на морських курортах. Карпати заливає. Через високу вологість там багато комарів і люди відмовляються від такого екстриму. Найпопулярніші курорти — Затока, Коблево, Одесса і Скадовськ, трохи менше Геннічеськ", - каже Прус. Українці готові витрачати на відпочинок по 600 гривень з людини на добу.

"Стає більш широким відпочинок, де все включено. Відпочивальники проводять аналогію з Турецькими та Єгипетськими курортами. Це неправильно. В нас лише тризіркові готелі максимум. Немає жодного на п'ять зірок. Тому, якщо порівнювати з їхніми тризірковими, то харчування в нас нормальне. Є овочі, страви, приготовані на пару, м'ясо, риба. Найдорожче таке харчування обійдеться у Скадовську. З людини доведеться викласти тисячу гривень за добу. Дешевше у Коблево 600 гривень", - пояснює Людмила Прус.

За рік відкрилося багато нових баз. Переважно це готелі зі сніданками, але нічого принципово іншого. Сильно розширилася географія відпочинку. Тепер можна відпочити на річках, озерах практично у кожній області. Але там в більшості короткотривалі відпочинки на день- два.

Джерело: Gazeta.ua

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...