Туристичний сезон у Туреччині розпочався з рекордною кількістю туристів, але не російських

Сезон відпочинку у Туреччині, зокрема у Анталії, розпочався з рекордної кількості відпочивальників – за чотири місяці курорт уже відвідали понад 2,5 млн туристів. Про це пише видання Hurriyet, передають Патріоти України.

За прогнозами голови Асоціації готельєрів та туроператорів Середземномор'я Каана Кавалоглу, цього року в Анталію приїдуть понад 17 млн. туристів. «Термінали аеропорту працюють понаднормово в Анталії. Місто, яке приймає більше іноземних туристів, ніж очікувалося, один за одним б'є рекорди. За перші чотири місяці року Анталія прийняла 2,6 млн іноземних відвідувачів. З таким результатом у місті стартував найкращий сезон за весь час. Торік до Анталії приїхало 15,7 млн іноземних туристів, що на 2,7% більше, ніж у рекордному 2019 році. Серед них майже 3,5 млн. людей були представники Росії. Однак цього сезону відзначається зниження відвідуваності російськими туристами на 20%, тоді як німецьких туристів спостерігається зростання відвідуваності на 20%», – підрахувало турецьке видання.

За словами глави асоціації, причини зниження інтересу росіян до відпочинку в Анталії не названо, але раніше турецькі представники індустрії відзначали збільшення цін на житло та оренду, а також складнощі з отриманням видів на проживання, що могло вплинути на рішення туристів про відпочинок в інших країнах.

До слова, Туреччина та Італія розпочинають видавати візи цифрового кочівника. Право на їх оформлення мають особи, які не є громадянами країн Євросоюзу та мають змогу працювати віддалено. Про це пише CNN.

«Нові візові програми та податкові пільги дають можливість розпочати новий шлях за кордоном. Такі варіанти є мрією багатьох. Португалія, Іспанія та Коста-Рика є одними з країн із популярними цифровими кочовими візами, а тепер є два нових варіанти для віддалених працівників», – зазначають журналісти видання.

У Туреччині й Італії цифрові кочові візи відкриті для громадян 36 країн, серед них – США, Канада, Франція, Велика Британія й інші. Це можуть зробити громадяни віком від 21 до 55 років, які повинні заробляти мінімум $3тис. на місяць або $36 тис. на рік.

Більше половини нових ФОПів в Україні відкрили жінки: Стало відомо, який бізнес обирають найчастіше

понеділок, 20 травень 2024, 11:28

Понад 43 тисячі ФОПів в Україні у 2024 році створили жінки за даними Єдиного державного реєстру. Це більш ніж половина від загальної кількості новостворених ФОПів за перший квартал цього року. . Найчастіше жінки відкривають бізнес у сфері роздрібної то...

Протистояння наростає: КНР вводить санкції проти ще трьох оборонних концернів США

понеділок, 20 травень 2024, 10:30

Китай на тлі інавгурації нового президента Тайваню Лая Цінде ввів санкції щодо ще трьох американських оборонних концернів. До списку "ненадійних підприємств" включено оборонні та космічні підрозділи компаній Boeing, а також General Atomics Aeronautical...