Тверда "рука Коломойського": Голова енергетичного комітету ВР Герус встановив диктатуру в комітеті, - нардеп

Ірина Верещук підкреслила, що на засіданні енергетичного комітету не відбулося реальної дискусії щодо законопроекту про «зелений» тариф.

Ірина Верещук. Фото: скріншот з відео.

Голова енергетичного комітету ВР Андрій Герус встановив диктатуру в комітеті і відмовився вислухати на засіданні представників інвесторів щодо компромісного законопроекту про реструктуризацію «зеленого» тарифу (№ 2543). Про це заявила народний депутат Ірина Верещук, передають Патріоти України.

«Звичайно, в шоці. По-перше, яка низька політична культура проведення таких комітетів, коли людям, депутатам не дають слова, не дають права поставити запитання, а потім почути на них обґрунтовані відповіді... Пан Герус, напевно, не розуміє, що нашими роботодавцями є суспільство, ринок, бізнес, ті інвестори, які працюють в Україні, які розраховують на наші гарантії як влади, їх права не будуть обмежені, вони не будуть обтяжені, а, навпаки, гарантовані та підтримані державою», - сказала Верещук.
Парламентарій підкреслила, що на засіданні енергетичного комітету не відбулося реальної дискусії щодо законопроекту про «зелений» тариф, зокрема, голова комітету Андрій Герус не дозволив висловити свою думку представникам інвесторів, які розвивають альтернативну енергетику в Україні.
«Дискусія, яка повинна була бути сьогодні, емоційною і бурхливою, але повинна була бути, ми перетворюємо це все в монологи тільки тих, хто хоче щось сказати, і зовсім не чуємо людей, які хочуть аргументовано відповісти або поставити також питання міністру або представнику міністерства. У нас сьогодні асоціації, які прийшли, ми апелюємо до людей, які прийшли, не можуть сказати слова. Але ми сьогодні позбавлені реальної дискусії», - зазначила Верещук.
Вона розповіла, що компромісний законопроект 2543 ініційований депутатами від парламентської більшості, і закликала голову комітету Андрія Геруса до діалогу з представниками бізнесу. «Давайте розмовляти. Чому ви не даєте таку можливість людям, які тут присутні? Ви сьогодні встановлюєте правила. Це диктатура чи у нас все-таки демократія? До вас звертаються члени комітету, ви не даєте слова сказати, не даєте питання поставити. Ну так же не можна. Ми - представники монобільшості. Ми повинні показувати приклад. Який ми приклад показуємо? У нас ініціатор наша колега. Ви навіть не хочете чути. Що це за робота?» - наголосила Верещук.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...