"Тиха сапа" олігарха, або У кого "епоха бідності" скінчилась: Україна програла черговий суд Коломойському, скільки доведеться заплатити платникам податків

Україну зобов'язали виплатити понад $12 млн компанії JKX Oil&Gas. Одним з головних її акціонерів є Eclairs Group Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, зазначають Патріоти України. Рішення про це у 2017 році ухвалив Лондонський арбітраж, а потім визнав Київський апеляційний суд. Мін'юст намагався його оскаржити, але 21 листопада 2019 року Верховний суд підтвердив, що гроші потрібно заплатити.

"Оскільки апеляція провалилася, JKX тепер подає заявку на виконання рішення", – зазначила JKX в повідомленні на Лондонській фондовій біржі в понеділок.

На початку 2015 року компанії-дочки JKX з України і Голландії почали суд проти України на суму понад $180 млн. Причиною стало тимчасове підвищення Верховною Радою ренти на видобуток газу з 28% до 55%, а потім продовження дії цієї норми і на 2015 рік.

На початку лютого 2017 року Лондонський арбітраж відхилив основні вимоги компанії – підвищення рентних ставок на видобуток нафти і газу там визнали законним. Однак постановили, що Україна повинна відшкодувати JKX $ 11,8 млн збитків.

Агентство повідомляє, що найбільшими акціонерами JKX станом на 29 березня 2019 року були Eclairs Group Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова – 27,54% акцій, Cascade Investment Fund Віталія Хомутинника – 19,97%, Neptune Invest & Finance Corp – 12,98%, Keyhall Holding Ltd. – 11,45% і Interneft Ltd. – 6,16%.

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...

Не "прошмигнуть": Росіян залишать без авто з Європи, країни ЄС майже перекрили лазівку через Білорусь

четвер, 28 березень 2024, 15:22

ранзит автомобілів із Європейського Союзу (ЄС) до Росії через Білорусь нарешті почали перекривати. Жорсткі обмеження вже запровадили Польща та Латвія, найближчим часом до них може приєднатися Литва. Саме через ці країни автомобілі возили до РФ в обхід ...