"Тиснутиме вихід іноземних спекулянтів з ОВДП": Що буде з курсом гривні далі

За словами експерта, курс гривні стабілізується на середньорічному рівні в 27 гривень за долар протягом місяця.

Курс гривні стабілізується на раніше спрогнозованому урядом середньорічному рівні у 27 гривень за долар протягом місяця, після чого можливе зміцнення національної валюти. Такої думки дотримується керівник аналітичного департаменту Concorde Capital Олександр Паращій, передають Патріоти України.

«Помірна девальвація - тільки плюс для економіки. Ситуація складається так, що ми виходимо на торішній прогноз Мінекономіки за курсом - 27 гривень за долар в середньому за рік. Думаю, протягом місяця десь на такому рівні й стабілізується курс, а потім гривня може зміцнитися», - сказав експерт.

Він пояснив, що з точки зору торгового балансу – експорту та імпорту – ситуація сприятлива для України, а на ринок тиснуть невизначеність і панічні настрої. «Паніка пройде. Можливо, в якийсь момент в найближчому майбутньому на гривню тиснутиме вихід іноземних спекулянтів з ОВДП. Але коли це все тиск закінчиться, на перше місце вийде фактор торгового балансу», - пояснив Паращій.



Джерело: УНІАН

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...