У Бєні невдалий день: "ПриватБанк" відсудив у Коломойського з партнерами 4 000 000 000

ПриватБанк відсудив 4,024 млрд гривень у компаній ТОВ з ІІ “Новофарм” і Pointex Sale LLP з групи”Приват”. Таке рішення ухвалив господарський суд Дніпропетровської області, повідомляють Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Згідно з матеріалами суду, за кілька днів до націоналізації (16 грудня 2016 року) ПриватБанк відкрив кредитну лінію для “Новофарм” з лімітом 3,2 млрд грн, в якості забезпечення якої Pointex Sale LLP, зокрема, надав євробонди ПриватБанку вартістю $80 млн через UK SPV Credit Finance plc.

Після випущені папери потрапили під процедуру bail-in І були списані в ході націоналізації банку.

Як випливає з матеріалів справи, позивач неодноразово звертався до відповідача та його уповноважених представників на території України з вимогою про усунення порушення кредитного договору та повернення всієї суми кредиту, однак дані вимоги були залишені відповідачем без розгляду та задоволення.

Комісія Нацбанку з питань перевірки операцій з пов’язаними особами 7 грудня 2015 року визнала компанію “Новофарм” пов’язаною з ПриватБанком. Дане підприємство також зазначене як пов’язана з банком особа в повідомленні комісії НБУ від 15 грудня 2016 року.

У судових матеріалах зазначається, що відкриття відповідної кредитної лінії було здійснено службовими особами ПриватБанку всупереч заборонам. Вказується також, що цим останні завдали банку матеріальної шкоди в особливо великих розмірах.

Ніж у спину росіянам: Туреччина готує багатомільярдну угоду з компанією зі США

неділя, 28 квітень 2024, 19:05

Туреччина веде переговори з американською енергетичною компанією ExxonMobil для укладення багатомільярдної угоди з купівлі скрапленого природного газу. Анкара прагне обмежити свою залежність від російських енергоносіїв, зазначають Патріоти України. Мін...

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...