У Білорусь відправляється метал, а звідти поставляються автобуси та тролейбуси: Маріуполь першим в Україні закуповує електробуси (фото)

За словами гендиректора білоруського заводу «Белкоммунмаш», виробництво тролейбусів для Маріуполя поставили в пріоритет, відклавши інші не термінові замовлення.

Маріуполь уклав контракт з білоруською компанією «Белкоммунмаш» на придбання 57 класичних тролейбусів і 15 електробусів з динамічною підзарядкою. Передають Патріоти України з посиланням на mrpl.city.

Загальна вартість проєкту склала 15 млн євро. Ще 3 млн євро — грантова допомога, яка пішла на проведення експертизи по закупках.

Як повідомив перший заступник генерального директора «Белкоммунмаш» Дмитро Парків, виробництво тролейбусів для Маріуполя поставили в пріоритет, відклавши інші не термінові замовлення. Остання партія повинна надійти в травні 2020 року.

«На сьогодні це наш не єдиний контракт в Україні. Ми недавно поставили тролейбуси в Одесу і Дніпро. Ми підписали контракт на постачання 49 тролейбусів для Житомира. Зараз йде процес постачання тролейбусів для Івано-Франківська. Але виконання деяких контрактів ми відсунули, щоб в першу чергу забезпечити тролейбусами Маріуполь», – зазначив Дмитро Парків.

За його словами, електробус може проїхати 15 кілометрів без підзарядки. Заряджатися він може в процесі руху. Час зарядки складає близько 30 хвилин.

У свою чергу мер Вадим Бойченко додав, що закупівля тролейбусів з автономним ходом дозволить зробити центр міста пішохідним у вихідні дні. Оскільки електробус може обійтися деякий час без контактної мережі, то може об’їхати перекриту ділянку.

«Склалася кооперація Білорусі та України. З Маріуполя в Білорусь відправляється метал, а з Білорусі до Маріуполя поставляються автобуси та тролейбуси, виготовлені з цього металу. Те, що наше місто знаходиться в пріоритеті, заслуга Президента України Володимира Зеленського, який домовився з Президентом Білорусі Олександром Лукашенком. «Белкоммунмаш» – державне підприємство. Тому всі важливі рішення приймаються на державному рівні», – розповів Вадим Бойченко.

Міський голова повідомив, що в п’ятницю, 1 листопада, на лінію вийдуть нові білоруські автобуси, поставлені в Маріуполь раніше.

Джерело: MRPL.CITY

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...