У Дніпрі на базі ЗАЗ почали випускати дуже бюджетні електромобілі Kozak EV

У Дніпрі на базі автомобілів ЗАЗ розпочали випускати електромобілі Kozak EV. У базовій комплектації вартість переобладнання "Таврії" або "Славути" становить 3 700 доларів, зазначають Патріоти України.

"Таврія" з батареєю на 12 кВт/год на одній підзарядці проїжджає містом близько 100 км, а на трасі – 130 км. При цьому максимальна швидкість становить 80 км/год. Час заряджання батареї – 5-6 годин.

"Таврія" з батареєю на 16 кВт/год на одній підзарядці проїжджає містом близько 140 км, а на трасі – 160 км. При цьому у неї максимальна швидкість досягає 90 км/год, а час заряджання батареї – 6-7 годин. Переобладнання автомобіля в цьому випадку коштує 4 400 доларів.

"Таврія" з батареєю на 24 кВт/год на одній підзарядці проїжджає містом до 200 км, а на трасі – 230 км. При цьому вона має максимальну швидкість - 80 км/год, а час зарядки батареї - 9-10 годин. Переобладнання автомобіля в цьому випадку коштує 5 500 доларів.

Комплект переобладнання ЗАЗ в електромобіль включає мотор ДС3.6, літій-іонну батарею (від Chevrolet Bolt), блок керування автомобілем, зарядний пристрій, електричний обігрівач, який інтегрований в пічку.

За додаткову оплату можна отримати пристрій швидкого заряджання батареї, автономний дизельний обігрівач та ін.


В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...