У двох областях українцям несправедливо вимикали світло - обленерго оштрафували

В Україні оштрафували 2 обленерго – за несправедливе вимкнення світла українцям. Під санкції потрапили ДТЕК Одеські електромережі та ДТЕК Київські електромережі. У компанії ДТЕК заявили, що оскаржуватимуть таке рішення, передають Патріоти України.

Про накладення штрафів повідомили у Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Там наголосили, що на обидві компанії наклали штрафи з метою недопущення ними надалі:

  • недотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії;
  • порушень Ліцензійних умов щодо розподілу електроенергії.

"Компанія не згодна з сьогоднішнім рішенням НКРЕКП і оскаржуватиме його в суді. Ми докладемо всіх зусиль, щоб захистити чесне ім'я своїх працівників та всіх тих, хто сьогодні тримає енергетичний фронт", – заявили після цього у ДТЕК.

Це вже не перший випадок штрафування українських обленерго через порушення графіків відключення світла. Раніше через це заплатити по 85 тис. грн зобов'язали:

  • "Вінницяобленерго";
  • "Чернівціобленерго";
  • "Волиньобленерго".

У ході перевірки виявилося, що обленерго у Вінницькій, Чернівецькій та Волинській областях допустили низку порушень у разі відключення електроенергії побутовим споживачам. Зокрема, вони:

  • нерівномірно розподіляли споживачів за чергами відключень;
  • неправильно інформували людей про відключення та включення електроенергії.

Окрім самих компаній окремі адміністративні штрафи заплатять їхні керівники. Кожен із глав трьох зазначених обленерго має заплатити по 1 700 грн.

Як скласти скаргу на несправедливе відключення світла

Нацкомісія просить українців уважно заповнювати документи, інакше скаргу можуть проігнорувати. Насамперед, потрібно переконатися, що правильно вказані ваші П. І. Б. та місце проживання. Також слід не лише чітко викласти суть проблеми, а й висловити зауваження та пропозиції.

Якщо скарга подається до НКРЕКП письмово, її потрібно підписати із зазначенням дати. Якщо документ надсилається по мережі, потрібно вказати адресу електронної пошти, на яку може бути надіслано відповідь. Альтернативний варіант – відомості про інші способи зв'язку.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...