У Forbes підрахували, скільки мільярдів доларів Росія вже витратила на війну в Україні

За рік Росія витратила $114,4 млрд на війну в Україні, що складає майже $10 млрд на місяць. Загалом, це третина доходів російського бюджету у 2021 році. Такі дані оприлюднило видання Forbes, передають Патріоти України.

Зазначається, що при підрахунках не враховувалися економічні та непрямі втрати РФ від санкцій.

Забезпечення війська за рік склало $36,1 млрд, з них майже $17 млрд пішло на ракети, а $7,47 млрд - на артилерію. Решта суми пішла на пальне, амуніцію, гуманітарне забезпечення та інші витрати.

На зарплати військових було витрачено $24,7 млрд. Компенсації, які Росія сплачує загиблим і пораненим, в сумі склали $29,1 млрд.

Загальна сума, яку вплатили родинам загиблих окупантів, склала понад 1 трлн рублів. Також, за оцінками Forbes, вартість знищенної та захопленої російської техніки склала майже $25 млрд. З них $6,52 млрд пішли на авіацію, а $5,19 млрд - на танки.

Новий удар: Соратник президента анонсував підвищення тарифів на електрику

понеділок, 20 травень 2024, 12:47

Член парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг "Слуга народу" Сергій Нагорняк, який ще до масованих обстрілів "вангував" підвищення ціни на електроенергію до 6 грн, наразі не вірить, що уряд зайде аж так далеко. . Водно...

Деякі українці мають право на дострокові пенсії: Хто може отримати і за яких умов

понеділок, 20 травень 2024, 12:25

Багатодітні матері, які виховали п'ятьох або більше дітей до шестирічного віку, можуть отримати дострокову пенсію в 50 років за наявності 15 років страхового стажу. Батьки за тих самих умов можуть претендувати на пенсію в 55 років з 20 роками стажу. Пр...