У ЄС розповіли, як нафтове ембарго вдарить по Росії та озвучили винятки

Росія приблизно половину всієї своєї нафти продавала до ЄС. 2021-го імпорт сирої нафти склав 48 млрд євро, а нафтопродуктів – 23 млрд євро. Якщо Росія не знайде, куди продавати зазначені обсяги нафти, вони можуть втратити всі ці суми. Про це йдеться в офіційному виданні ЄС, передають Патріоти України.

"Вплив нафтової заборони на Росію буде значним. Близько половини загального обсягу експорту нафти йде в ЄС. У 2021 році ЄС імпортував із Росії сирої нафти (48 млрд євро) та нафтопродуктів (23 млрд євро). Втрата цього провідного прибуткового ринку вплине на значний структурний вплив на Росію, бюджет якої значною мірою залежить від цих нафтових доходів", – йдеться у повідомленні.

Щоб захистити ринок ЄС, ухвалено такі рішення:

  • ЄС заборонить імпорт морської сирої нафти з Росії із перехідним періодом у 6 місяців;
  • ЄС також заборонить імпорт із Росії нафтопродуктів після перехідного періоду 8 місяців;
  • Болгарія, Хорватія та Чехія отримали відстрочку;

Угорщина залишилася без конкретних термінів запровадження санкцій. Таке рішення вони вибили відмовою підтримувати санкції в іншому вигляді.

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...

У Швейцарії хочуть, щоб українські біженці працювали, але є нюанс

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:56

Очікується, що українські біженці у Швейцарії братимуть участь у соціальному житті країни, інтегруватимуться та знайдуть роботу. Але працевлаштуватися для багатьох з них нелегко. Лише трохи менше від 23 відсотків біженців з України зараз працюють. Феде...