У ЄС зобов'яжуть ремонтувати стару техніку, а не викидати - вимогу можуть поширити і на українців

Європейська комісія прийняла рекомендацію (далі її має затвердити європарламент) зобов'язати виробників техніки ремонтувати її навіть після закінчення гарантійного терміну. Ремонтуватимуть техніку за умови, якщо її заміна не коштуватиме дешевше за ремонт. Така пропозиція має скоротити кількість відходів. Про це йдеться на сайті ЄК, передають Патріоти України.

Якщо європарламент підтримає пропозицію, згодом у рамках євроасоціації вона може поширитися і на Україну. У Європейському Союзі таку норму називають "правом на ремонт".

Так, право гарантує, що у споживачів завжди буде до кого звернутися, коли вони вирішать відремонтувати свою продукцію, а також спонукає виробників розробляти більш стійкі бізнес-моделі. З'явиться обов'язок виробників інформувати споживачів про товари, які зобов'язані ремонтувати самостійно.

Буде розроблено європейський стандарт якості ремонтних послуг, щоб допомогти споживачам визначити ремонтників, які прагнуть вищої якості. Цей стандарт "легкого ремонту" буде відкритий для всіх ремонтників у ЄС, які бажають дотримуватись мінімальних стандартів якості, наприклад, залежно від тривалості або доступності продуктів.

Пропозиція Європейської комісії, яка отримала назву "Право на ремонт", має бути погоджена Європейським парламентом та державами-членами, перш ніж вона стане законом. Вона є частиною ширшої мети Європейської комісії стати першим кліматично нейтральним континентом до 2050 року. Це може статися лише за більш відповідального споживання, вважають у Єврокомісії.

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...