У Європі триває катастрофічне для РФ падіння цін на "блакитне паливо" на провідних газових хабах

Песець вже у Москві...

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко доповідає про останні тренди на гпзовому ринку, котрі вставляти і без того фактично збитковий "Газпром" перед неминучістю втрат ще мільярдів євро недоотриманих надходжень, зазначають Патріоти України. Далі мовою оригіналу.

Цей тиждень завершується, мабуть, самим катастрофічним падінням цін на газ в Європі за всю новітню історію. В останній раз так дешево як зараз газ коштував в 90-і роки минулого століття.

Так, не встиг на днях я здивуватися чергового падіння цін на "блакитне золото" в країнах ЄС, як один з провідних європейських хабів TTF в Нідерландах опустив ціну на 1 000 кубометрів газу нижче $ 35 і зараз вона продовжує піке на позначці $ 34,85.

У свою чергу, на бельгійському газовому ринку 1 тис кубів вже пішла нижче $ 34 і торгується в межах $ 33,5!

Нагадаю, що буквально 20 травня за 1 тис кубометрів газу на хабі TTF пропонували $ 49, а на бельгійському ринку в межах $ 48. Таким чином, всього за два дні, 1 тис кубометрів подешевшала відразу на $ 15!

Як на мене, то політ нормальний - так тримати! І, звичайно ж, чекаємо наступного тижня нових антирекордів.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...