У Кабміні ухвалили важливе рішення щодо тарифів на електроенергію: Чого очікувати українцям

Кабмін не підвищуватиме тарифів, що перебувають у сфері його відповідальності. Зокрема, на електроенергію - для цього уряд затвердив ухвалу про покладання спеціальних обов'язків на учасників ринку електроенергії, які зараз експортують до Європейського Союзу. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, передають Патріоти України.

"Рекордні ціни на електроенергію в європейських країнах дозволяють українським генеруючим компаніям заробити значні кошти, які ми пропонуємо частково спрямувати на те, щоб тарифи для українців залишалися стабільними", – зазначив він.

Прем'єр запевнив: уряд робить усе, щоб тарифи на ЖКП, які перебувають у сфері відповідальності Кабінету міністрів, залишалися стабільними. "Жодного підвищення для людей зараз не планується і не передбачається", – підкреслив Шмигаль.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...