У касирів починається паніка: В Україні масово відмовляються приймати нові 1000 грн

Українці, які отримали перші банкноти у 1000 гривень, скаржаться, що не у всіх банках впізнають нову купюру і приймають для платежів, передають Патріоти України.

"У віддалених банківських відділеннях нову тисячу бачили вперше, і дивилися на неї з побоюванням. Її не пропускав апарат, який розпізнає фальшивки. Все тому, що техніки досі не доїхали в усі банківські точки і не переналаштували техніку. Тому вона не "впізнає" тисячу", – повідомив фінансовий аналітик Василь Невмержицький.

"Більш того, у відділенні навіть каталогів для неї немає. Не висять оголошення з детальним описом нових грошей. Касири бачили їх тільки по телевізору, і не проінструктовані", – додав він.
За словами експертів, сховище Національного банку України вже почало відвантаження нової банкноти. Однак поки її розвозять під поточні замовлення банків, які замовили відповідний номінал, і переважно по відділеннях в Києві.Очікується, що в інші регіони нові 1000 гривень потраплять лише на наступному тижні. "Співробітникам банків, магазинів і інших торгово-сервісних підприємств потрібен час щоб перебудуватися. На мою думку, цей процес займе кілька місяців", – резюмував заступник голови "Ощадбанку" Антон Тютюн.

Останні атаки РФ позбавили Україну 10% електрогенерації: Скільки часу піде на відновлення

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:43

Російські удари по енергосистемі України з 20 березня призвели до втрати більше 10% генеруючих потужностей. Відновити генерацію навряд чи вийде до початку наступного опалювального сезону, а найсерйозніші проблеми - з вугільними теплоелектростанціями, п...

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...