У країні ЄС громадський транспорт зробили безоплатним

Платними залишилися тільки поїздки на поїзді першого класу, а також закордонні.

Із 29 лютого в Люксембургу весь громадський транспорт став безоплатним. Про це 29 лютого повідомляє люксембурзький медіа-холдинг RTL, передають Патріоти України.

Введення безоплатного транспорту планували з 1 березня, але уряд Люксембургу пересунув його на 29 лютого. Станом на 29 лютого, квитки більше не потрібні для всіх поїздок на автобусі, поїзді або трамваї. Квиткові автомати вже знято з трамвайної лінії. Проте все ще важливо мати із собою документи, що посвідчують особу.

Платними залишилися тільки поїздки на поїзді першого класу, а також закордонні. Як зазначає RTL, таке нововведення обійдеться уряду в €41 млн щорічно. Рішення про скасування оплати за громадський транспорт було ухвалено для зменшення кількості особистих автомобілів. Уряд Люксембургу сподівається скоротити цю кількість на 46%, заохочуючи спільне використання автомобілів, громадського транспорту, їзду на велосипеді і піші прогулянки, пише RTL.

Уперше про скасування оплати за громадський транспорт у Люксембургу заявляли ще у 2018 році. Тоді передбачали, що оплату буде скасовано влітку 2019 року.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...