У Кремля нові проблеми: Чехія подала до суду на "Газпром" і вимагає $45 млн

Чеська енергетична компанія ČEZ ініціювала арбітраж проти "Газпрому". Від російського монополіста вимагають понад $45 млн за недоставлений до Чехії газ. Росіяни "перекрили кран" після того, як Чехія відмовилася платити їм у рублях. Заява про початок арбітражного розгляду вже подана відповідно до правил Міжнародної торгової палати (ICC). Про це офіційно повідомила прес-служба ČEZ, передають Патріоти України.

Йдеться про газ, який Чехія не отримала у 2022 році, вже після повномасштабного вторгнення РФ в Україну та загострення газового шантажу з боку Кремля. ČEZ оцінює збитки, заподіяні діями російського газового монополіста, в 1 млрд чеських крон, що становить $45,5 млн.
"Арбітраж проходить у Женеві і розглядатиметься арбітражним трибуналом у складі трьох членів", – додали в компанії. Контракт ČEZ на постачання газу від "Газпрому" завершився з 1 січня 2023 року.

Вирішили зекономити? Експерт пояснив, що не так з січневим перерахунком пенсій в Україні

вівторок, 23 квітень 2024, 11:30

Незалежний консультант Сергій Коробкін, який роз'яснює положення пенсійного законодавства, розповів, чому з початку року прожитковий мінімум і мінімальна зарплата збільшилися, а індексацію пенсій проводять лише у березні, передають Патріоти України. Я...

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...