У квітні буде ще один перерахунок пенсій: Як переглянуть виплати громадянам, які не отримали підвищення в березні

У березні в Україні відбулася масштабна індексація пенсій. Виплати збільшили понад 10 мільйонам українців. Проте перерахунок пенсій здійснили не всім громадянам. Черговий перегляд пенсійних виплат відбудеться в квітні. Про це повідомила перша заступниця міністра соціальної політики Дар'я Марчак, передають Патріоти України.

У квітні пенсійні виплати перерахують більш ніж 500 тисячам українців, які, вийшовши на пенсію, ще продовжують працювати. За словами Марчак, частка таких пенсіонерів, яким мають перерахувати виплати в квітні, становить близько 6% від загальної кількості отримувачів пенсії.

"З 1 квітня здійснюється перерахунок пенсій пенсіонерів, які працюють. Протягом того періоду часу, коли пенсіонери працюють, їхній страховий стаж збільшується. І таким чином збільшується розмір пенсії, на який вони мають право, виходячи з оновленого, збільшеного страхового стажу",— повідомила чиновниця.

Відповідно до закону, перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам здійснюють у тому випадку, якщо з моменту попереднього перерахунку, або з моменту призначення пенсії минуло не менше 24 місяців, тобто двох років. Причому при перерахунку можуть брати до уваги тільки стаж, що став більшим, або і стаж, і зарплату. В кожному окремому випадку це вирішується індивідуально.

Якщо зарплата, яку зараз отримує пенсіонер, значно вища за ту, що йому платили раніше, то при перерахунку братимуть до уваги і збільшення стажу, і збільшення зарплати. Якщо ж пенсіонер вдовольняється зараз скромнішою зарплатою, ніж мав раніше, то врахують лише стаж.

Отже сказати, на скільки зростуть пенсії працюючих пенсіонерів, зараз неможливо. Це стане відомо вже згодом, коли буде здійснено перерахунки, зауважила Дар'я Марчак

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...