У Києві почнуть відключати навіть ті будинки, які на одній лінії з об'єктами критичної інфраструктури, - директор Yasno

У Києві поступово скорочується час, який кияни проводять без електроенергії. Але тепер світло відключатимуть і у тих споживачів, будинки яких під'єднані до об’єктів критичної інфраструктури. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив гендиректор Yasno Сергій Коваленко. Наразі місто продовжує жити в режимі екстрених відключень, передають Патріоти України.

Він пояснив, що час без світла для киян поступово скорочується, але режим екстрених відключень діятиме як раніше. При цьому в столиці є об’єкти критичної інфраструктури, які важливо заживити якомога швидше.

"Їх підключають найпершими, і вони не беруть участь в екстрених відключеннях. Перелік таких об’єктів визначає місцева влада. Разом з ними до ліній можуть бути підключені звичайні житлові будинки. Якщо їх можна переключити на іншу лінію, яка відключається, – то енергетики їх перемикають. Це нешвидкий процес, однак з хорошим прогресом: раніше на столицю таких будинків було 2000, зараз – 745", – уточнив Коваленко.

Водночас, за його словами, в Києві є будинки, які не можна перепідключити на іншу лінію, щоб відключати разом з усім містом. "Проте і щодо них очікується адміністративне рішення – ручне відключення, яке мають робити ЖЕК/ОСББ чи керуючі компанії. Подивимося, наскільки це буде робоча схема", – резюмував Коваленко.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...