У Києві та області почали частіше відключати світло: У ДТЕК назвали причини і просять економити

Відключати світло в Києві і області знову стали частіше. Електроенергію періодично вимикають через збільшення навантажень на електромережі та продовження атак російських окупантів на енергетичну інфраструктуру. Українцям слід економно споживати електроенергію і користуватися енергоємними приладами тільки по черзі. Про це заявили в ДТЕК, передають Патріоти України.

У пресслужбі ДТЕК розповіли про те, що повернення до екстрених та аварійних відключень світла в Києві та Київській області – вимушений захід. Такі заходи продиктивані низкою причин.

По-перше, російські окупанти продовжують атакувати енергетичні системи - ситуація з дефіцитом електроенергії посилюється. По-друге, на обмеження генерації електрики впливають і погодні умови. Коли на вулиці морози, люди все частіше використовують електрообігрівачі, тому зростає навантаження на мережі.

Третьою причиною є повернення до роботи промисловості - споживання електроенергії, порівняно з новорічними святами, збільшилося.

"На новорічні свята нам вдалося знизити час відключень до мінімуму. Однак в останні дні дефіцит потужності в Києві та області зростає. Енергетики утримують ситуацію в рамках стабілізаційних графіків, але все частіше в так звані "негарантовані години" (світло-сірий колір на графіках) диспетчерам доводиться обмежувати електропостачання, щоб уникнути аварій", - підкреслили в ДТЕК.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...