У Києві та трьох областях ввели екстрені відключення світла - нова атака РФ зірвала пом'якшення графіків

По всій Україні 11 листопада діють планові відключення електроенергії.А у Києві, Київській, Чернігівській та Черкаській областях через нову атаку росіян на енергосистему введено екстрені (аварійні) відключення світла не за графіком. Також великий обсяг обмежень запроваджено у Черкаській та Житомирській областях, однак у цих регіонах графіки поки що діють, передають Патріоти України.

Раніше в "Укренерго" припускали, що аварійні відключення не знадобляться, а режим планових відключень діятиме не повну добу:

  • з 05:00 до 23:00 – у Києві, Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській, Сумській, Харківській, Полтавській та Донецькій областях;
  • з 15:00 до 20:00 – у всіх інших областях України.

Чернігівська область

"Цієї ночі російські загарбники знову атакували об'єкти критичної інфраструктури України. Ворожим обстрілом було серйозно пошкоджено важливий об'єкт "Укренерго". Через великий дефіцит потужності в енергомережі "Чернігівобленерго" ще вночі були отримані додаткові вказівки щодо обмеження споживання електроенергії. Вперше довелося відхилитися від графіка можливих відключень", – повідомили в обленерго.

Там запевнили: енергетики роблять усе можливе, щоб оптимізувати свою роботу та подати електроенергію до будинків. Однак 11 листопада про виключення не збігатимуться з графіком і можуть тривати більше 4 годин.

Черкаська область

У регіоні діють одночасно планові та аварії відключення. "11 листопада з 6:00 до 23:00 на Черкащині буде застосовано графіки погодинних відключень (ДПО). Додатково до графіків погодинних відключень "Укренерго" застосувало графіки аварійних відключень з 4:00 на Черкащині", – повідомили у "Черкасиобленерго" .

Київ та область

"У регіоні відбуваються екстрені відключення світла. Графіки аварійних відключень, які складені раніше, поки не діють", – повідомили у "ДТЕК Київські електромережі" та "ДТЕК Київські регіональні електромережі".

При цьому 10 листопада у Києві та області вдалося уникнути екстрених відключень, повідомив гендиректор енергокомпанії Yasno Сергій Коваленко. "У столиці в межах стабілізаційних графіків без світла було 746 393 домогосподарства. Система стабільна – жодних екстрених відключень не застосовувалося", – повідомив він.

Коваленко також нагадав, що 10 листопада минув рівно місяць, відколи Росія завдала першого масованого ракетного удару по енергетичній інфраструктурі України. "За цей час енергетики провели колосальну роботу, щоб зберегти світло в будинках якнайбільшої кількості українців та забезпечити цілісність енергосистеми. Ця робота не припиняється ні на хвилину", – запевнив він.

А також додав, що регулятор, НКРЕКП, дозволив публікувати інформацію, де саме відбуваються аварійні відключення. Цю інформацію не публікували з початку війни.

"Для зручності споживачів найближчим часом ми підтягуватимемо таку інформацію в графік можливих відключень на сайті Yasno. Така інформація дасть більше розуміння, як діяти далі й до кого звертатися з питаннями, якщо відключення затягуються", – поінформував Коваленко.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...