У липні вже працюватиме на шахті: Китайці створили 120-тонний електросамоскид (фото)

Китайська компанія Xiangtan Electric Manufacturing випустила повністю електричний самоскид з вантажопідйомністю 120 тонн. Як повідомляє компанія Contemporary Amperex Technology Company, яка створила акумулятор для самоскида, його дослідна експлуатація на шахті почнеться в липні. Більшість електромобілів сьогодні - легкові. Це пов'язано з тим, що у електричного автотранспорту менший запас ходу, а часу на зарядку йому потрібно набагато більше, ніж бензиновим і дизельним машинам на заправку. Але є компанії, які займаються розробкою вантажного електротранспорту, інформують Патріоти України.

Наприклад, Tesla випускає електричний сідельний тягач, Volvo - електросміттєвози, а Mercedes - міську електровантажівку. Найбільшою електричною машиною в світі до недавніх пір вважався кар'єрний самоскид eDumpe компанії Kuhn Schweiz AG. З повним завантаженням він важить 110 тонн. Маса акумуляторної батареї самоскида - 4,5 тонни, а ємність - 600 кіловат-годин. Цієї потужності вистачило б, щоб зарядити шість Tesla Model S поспіль.

Китайський електросамосвал з вантажопідйомністю 120 тонн зійшов з конвеєра Xiangtan Electric Manufacturing 23 червня. Літій-залізо-фосфатний акумулятор компанії Contemporary Amperex Technology Company дозволяє йому працювати без підзарядки вісім годин, а сама підзарядка займає годину. Потужність батареї - тисячі п'ятсот сімдесят п'ять кіловат-годин. У неї вбудована система терморегулювання, завдяки якій самоскид може працювати при будь-якій температурі від мінус 30 до плюс 60 за Цельсієм. Машина зможе підніматися в гору з максимальним ухилом в 17 відсотків.

В Україні подовжили пільгову ціну на електроенергію для населення: Стало відомо, на який термін

субота, 27 квітень 2024, 11:56

Кабінет Міністрів України подовжив дію пільгової ціни на електроенергію для населення до 31 травня. Попередній термін закінчується 30 квітня. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну, передають Патріоти України. За словами Шмига...

Готуватися до гіршого? У Раді заявили, що відключень світла в Україні не уникнути

субота, 27 квітень 2024, 11:49

Росія ракетними ударами по український енергосистемі вивела з ладу 6000 МВт, а це означає, що в Україні доведеться повертатись до графіків обмеження електропостачання. Про це в етері "Еспресо" заявив народний депутат України Олексій Кучеренко, передают...