У Литві назвали ймовірну причину потужного вибуху на газопроводі

Вибух на магістральному газопроводі Литві 13 січня, стався через технічні проблеми, диверсію виключено. Не виключено, що було пошкоджено один зі швів на місці стику труб. Про це повідомляє Литовське національне телебачення посиланням на заяву генерального директора підприємства Amber Grid, оператора газових мереж Литви Нямунаса Бікнюса, передають Патріоти України.

"Я не думаю, що це якісь навмисні дії, я думаю, що це нещасний випадок", - сказав він.

На думку директора адміністрації Пасвальського самоврядування Повіласа Бальчюнаса, небезпеки немає, оскільки засувки газопроводу закручені з обох боків, а це означає, що в трубах немає тиску.

За його словами, не виключено, було пошкоджено один зі швів на місці стику труб. Бальчюнас також заявив, що за попередніми даними, версію диверсії можна виключити.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...