Фінляндські вчені з VTT Центру технічних досліджень у лабораторних умовах виростили каву з рослинних клітин, повідомляють Патріоти України з посиланням на Fast Company.
Як відомо, зміни клімату мали негативний вплив на вирощування кави традиційним шляхом. Температура в Колумбії дедалі стає вищою, а площа плантації для вирощування кави скорочується. Через це експерти шукають альтернативні шляхи.
Вчені культивували клітини кавових рослин і помістили їх у біореактори з живильним середовищем для розростання.
Зрештою вийшла світла біомаса. Після сушіння вона стає порошком, а при обсмажуванні набуває темно-коричневого кольору.
Відзначається, що вчені вже зварили "лабораторну" каву і спробували її на смак.
"За смаком і запахом вона нагадує звичайний напій", - стверджують дослідники.
Уранці понеділка, 28 квітня, у роботі мережі магазинів "Епіцентр" стався збій. Компанія заявляє про тимчасові технічні проблеми. Про це йдеться у повідомленні компанії, передають Патріоти України. "Шановні партнери та клієнти! Маємо тимчасові технічні ...
Сьогодні смартфон став безальтернативним помічником у справах і спілкуванні, однак саме через нього українці дедалі частіше потрапляють у тенета телефонних шахраїв. Правоохоронці працюють над протидією, проте загроза все ще залишається високою. Про те,...