Кілька факторів: У Міненерго пояснили, навіщо Росія поновила обстріли енергетичної інфраструктури

Російські загарбники знову почали обстрілювати енергетичну інфраструктуру, що може свідчити про зміну політичної та економічної ситуації. Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріоти України.

"Чому вони зараз вирішили масштабувати це на всю країну? Я думаю, що, по-перше, це те, що економіка показала зростання за останній рік стабільного постачання електроенергії", - припустив чиновник. Також, на думку міністра, можуть існувати інші фактори, серед яких спроби Кремля зірвати проведення першої зустрічі щодо української формули миру у Швейцарії.

"Можливо — саміт миру. Це те, що ми стабільно рухаємося вперед. Я думаю, що це є однією з причин цього", - озвучив думку Галущенко.

Говорячи про допомогу з боку країн Заходу, він заявив, що обладнання для їх ремонту від європейських країн вже в дорозі. "Литва вже багато зробила, і зараз в процесі. Але не тільки Литва — майже всі наші сусідні країни (допомагають Україні), також Німеччина", - сказав чиновник Міністр додав, що Київ комунікує з усіма країнами, які можуть негайно передати необхідне для проведення ремонту устаткування.

Безробітні українці отримають по $500: Стало відомо, кому дадуть гроші

субота, 18 травень 2024, 17:27

Безробітні мешканці Дніпропетровщини, Миколаївщини, Херсонщини та Запорізької області мають змогу пройти професійні курси за грантові кошти. На підвищення кваліфікації чи здобуття нових професійних навичок вони можуть отримати $500, тобто майже 20 тис....

У Польщі змінюють виплати для біженців - ось що потрібно знати українцям

субота, 18 травень 2024, 8:30

Українським біженцям у Польщі - приготуватися. Місцевий уряд планує серйозні зміни, зокрема скасування деяких популярних виплат. Які пільги поляки хочуть прибрати, а які залишаться? А також про те, як різні країни Європи борються за українських біженці...