У Міненерго розповіли, чи повернуться жорсткі графіки відключень світла у спеку

У разі повернення спекотної погоди в Україну Міністерство енергетики не прогнозує жорстких графіків відключень світла, як у липні, за умови відсутності російських обстрілів. Про це розповіла заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

Вона наголосила, що за останні тижні в Україні справді стабілізувалася ситуація з відключеннями електроенергії завдяки завершенню планових ремонтів на енергоблоках атомних електростанцій.

"Плануємо додати в енергосистему додаткові потужності. Навіть, якщо повернеться спека, сподіваємось, таких відключень, як в липні, у нас не буде", - наголосила Гринчук. Водночас посадовиця зауважила, що через потенційні атаки ворога на енергосистему ситуація може змінитися будь-якої миті.

Все за планом? У РФ усе частіше затримують або скасовують операції з постачання палива, найгірша ситуація з бензином

середа, 14 серпень 2024, 23:30

На паливному ринку країни-агресора Росії фіксують дедалі більше затриманих чи скасованих із боку нафтопереробних заводів угод про постачання бензину й дизпалива. Про це пише російський "Коммерсантъ", передають Патріоти України. Учасники ринку все біль...

В Україні розікрали мільйони на закупівлі захисту для танків ЗСУ: Ось який тюремний термін загрожує зловмисникам

середа, 14 серпень 2024, 19:30

Правоохоронці викрили схему заволодіння державними коштами під час закупівлі елементів динамічного захисту для броньованої техніки ЗСУ. Учасники схеми розкрали 12 млн грн, за що їм загрожує до 12 років ув'язнення. Про це повідомили в Офісі генпрокурора...