У Міненерго розповіли, які регіони будуть найбільш проблемними під час опалювального сезону

Із початком опалювального сезону найбільші проблеми з постачанням тепла, електрики та газу будуть у прифронтових регіонах, передають Патріоти України.

За словами заступниці міністра енергетики Світлани Гринчук, особливо складна ситуація буде на Херсонщині. "Звичайно, найскладніша ситуація у нас в прифронтових регіонах. Ми всі розуміємо, що там практично кожного дня продовжуються обстріли", - сказала вона в ефірі телемарафону.

При цьому, після підриву росіянами греблі Каховської ГЕС 1,5 тисячі споживачів Херсонщини і досі неможливо підключити до електрики. Росіяни знову і знову обстрілюють об’єкти енергетики, як тільки бачать, що вони відновлені. Енергетики постійно опиняються під обстрілами.

"Найбільш загрозлива ситуація залишається в Херсонській області і в самому місті Херсон", - сказала вона.

Замміністра нагадала, що нещодавно ворог вразив ще й газорозподільчі мережі, в наслідок чого 12 тисяч споживачів на Харківщині залишились без газу. При цьому, подачу блакитного палива відновили тільки половині з них.

Проте Україна готова до складної зими: була проведена масштабна ремонтна компанія на всіх видах генерації електроенергії та розподільчих мережах.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...