У Мінсоцполітики розповіли подробиці перепризначення субсидій: Що треба знати

Автоматичне перепризначення субсидій у 2019 році буде проведено трьом мільйонам домогосподарств, а іншим потрібно буде оновити заяву і декларацію про доходи, заявляє прес-служба Міністерства соціальної політики, повідомляють Патріоти України.

"Готівкова субсидія буде призначена тим сім'ям, у яких станом на травень-червень не буде заборгованості за комунальні послуги. Пенсіонери будуть отримувати допомогу готівкою через Пенсійний фонд та "Укрпошту", ті, хто ще не на пенсії, - через "Ощадбанк", - сказано в повідомленні.

У міністерстві зазначили, що ті сім'ї, які станом на травень-червень матимуть борги за комуналку, переведуть на безготівкову монетизацію субсидій. Річну субсидію будуть розраховувати на основі доходів громадян, отриманих у третьому і четвертому кварталах 2018 року, а допомога на опалювальний сезон 2019-2020 років – на основі доходів першого і другого кварталів 2019 року.

Повторно з документами (заявою та декларацією про доходи) в травні в управління соціального захисту населення необхідно буде звернутися орендарів житла, внутрішньо переміщеним особам, сім'ям, яким призначили субсидію не на всіх зареєстрованих, а на фактично проживаючих у квартирі осіб, сім'ям, де є непрацюючі люди працездатного віку, у яких відсутні доходи, або менше мінімальної заробітної плати, сім'ям, в яких сталися зміни у складі сім'ї протягом останнього року.

"Міністерство соціальної політики України не планує змінювати критерії для призначення житлових субсидій, тому істотного зменшення кількості субсидіантів у 2019-2020 роки не передбачається", - сказано в повідомленні.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...