У Москві про це скромно мовчать: Експорт газу "Газпромом" впав до найнижчого рівня у квітні, - Bloomberg

Щоденний продаж газу Газпромом на ключові зовнішні ринки у квітні впав до найнижчого рівня у квітні за останні три місяці, передають Патріоти України.

Газпром експортував у квітні в середньому 387 млн кубометрів газу на день до країн за межами колишнього СРСР – це на 22% менше, ніж було у березні.

Згідно з підрахунками Bloomberg на основі даних, опублікованих у неділю, 50,1 млрд кубометрів, відвантажених за перші чотири місяці року, зменшилися майже на 27% порівняно з минулим роком.

Агентство Bloomberg пише, що Європа імпортує рекордні обсяги скрапленого природного газу зі знижкою через менший попит в Азії та в міру того, як Європа відвикає від палива, що постачається з Росії.

Також зменшення попиту на опалення через потепління тримає під контролем ціни, а крім того – спонукає клієнтів Газпрому бронювати менші обсяги газу за контрактами та, натомість, купувати газ на біржі.

— У квітні ціни на спотовому ринку були нижчими, ніж за довгостроковими угодами, і тому для покупців економніше використовувати гнучкість, яку дають довгострокові контракти, і задіяти альтернативні поставки, – заявив аналітик ICIS Томас Роджерс.

За підрахунками Bloomberg, щоденний видобуток Газпрому в квітні становив у середньому 1,347 млрд кубометрів, що на 8,5% менше, ніж у попередньому місяці. З початку 2022 року компанія прокачала 175,4 млрд кубометрів природного газу, що на 2,5% менше, ніж рік тому.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...