У Москви блокадних можливостей поменшає: "Укрзалізниця" побудувала дві ділянки маршруту на кордоні з Румунією, котрі значно підвищать товарообіг з країнами Європи

Україна відкрила дві нові ділянки залізничного сполучення на кордоні з Румунією. Про це повідомляє голова правління АТ "Укрзалізниця" Олександр Камишін, передають Патріоти України.

За два місяці працівниками укрзалізниці було збудовані дві ділянки: Рахів — Берлебаш — держкордон та Тересва — держкордон довжиною 19,3 і 1,1 км відповідно.

"Ці дві дільниці у майбутньому стануть третім та четвертим стиками на кордоні з Румунією — нашому найбільш завантаженому напрямку. Їх відкриття дозволить відправляти на ньому додаткові 6 пар вантажних поїздів щодня. Це додаткові 3,5 млн тонн вантажів на рік", – зазначив Камишін.

Побудовані нові колійні напрямки створюють перспективу для розвитку пасажирських напрямків міжрегіонального сполучення між Ужгородом та Івано-Франківськом і Чернівцями, а також міжнародних маршрутів між українськими та румунськими містами, як зі сторони Ужгорода, так і зі сторони Івано-Франківська та Чернівців.

Відкриття міжнародного сполучення стане можливе тільки після того, як зі сторони Румунії відремонтують свою частину маршруту.

До того часу по цій дільниці буде ходити приміський дизель-поїзд №6441/6442 Коломия — Рахів — Коломия, маршрут якого вже продовжено до станції Ділове, що на кордоні з Румунією.

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...