У "Нафтогазі" розповіли, як українцям вигідніше платити за газ - з лічильником чи без

У компанії "Нафтогаз України" на прикладі пояснили, що вигіднгіше для споживачів - сплачувати за блакитне паливо відповідно до кількості зареєстрованних у помешканні осіб чи встановлювати облікові прилади, передають Патріоти України.

В компанії у якості приклада навели дані щодо споживання в одному домогосподарстві у теплий та опалювальний періоди року на місяць.

Неопалювальний сезон:

  • для приготування їжі — 10,7 куб. м, або 85,17 грн;
  • для підігріву води та приготування їжі — 22,2 куб. м, або 176,7 грн;
  • інша комбінація приладів — 14,2 куб. м, або 113 грн.

Опалювальний сезон:

  • для приготування їжі — 15,4 куб. м, або 122,50 грн;
  • для підігріву води, опалення та приготування їжі — 223 куб. м, або 1775 грн;
  • інша комбінація приладів — 133,5 куб. м, або 1061 грн.

«Частина клієнтів переконана, що розраховуватися за середньою нормою дешевше. Проте розвінчаємо і цей міф: насправді встановлювати лічильник вигідно, адже це дозволяє платити лише за реально спожиті обсяги природного газу, регулювати надходження тепла та відповідно заощаджувати. До слова, українці у 2022 році зменшили витрати на три кубометри порівняно з минулим роком», — додали у «Нафтогазі».

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...