У НБУ пояснили різке зростання курсу долара в Україні

У Нацбанку пояснили коливання курсу гривні до долара психологічним фактором. Про це заявив заступник голови НБУ Дмитро Сологуб, відповідаючи на питання журналістів, у чому причина різкого зростання курсу долара за останні 2 тижні, передають Патріоти України.

"Україна вже 5 років живе у режимі плаваючого курсу і коливання курсу є природними, вони відбуваються завдяки різним факторам, деколи - це коливання попиту та пропозиції валюти з боку експортерів та імпортерів, деколи - це якийсь психологічний фактор.

Цього разу ми бачимо, що природа коливань - психологічна, наприклад, після заяви голови НБУ Смолія 2 липня Нацбанк вимушено вийшов на ринок і продав 150 млн доларів", - сказав Сологуб.

"Це спричинено публічними заявами про те, що потрібна девальвація, що гривня буде слабша і т.д. Фундаментальних причин немає, навпаки - ситуація досить сприятлива. Коливання курсу насамперед пов'язане із заявами про те, що гривня буде слабшати", - додав він. За його словами, за останні 3 дні НБУ продав 350 млн доларів. "НБУ, як і раніше, буде згладжувати надмірні коливання", - заявив Сологуб.

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...