У НБУ відзвітували, на скільки виріс у 2019-му валютний ринок

За даними НБУ, обсяг на міжбанківському валютному ринку перевищив 90 млрд доларів.

Середньоденний обсяг валютних операцій між банками 2019 році виріс у 1,5 рази до 380 млн доларів.
Про це повідомляє прес-служба Національного банку України, передають Патріоти України.

За даними НБУ, обсяг на міжбанківському валютному ринку перевищив 90 млрд доларів. Як зазначили в НБУ, зростання обсягів міжбанку є свідченням макроекономічної стабілізації та більшої інвестиційної привабливості країни.

«Важливим рушієм цього процесу є також валютна лібералізація, яку Національний банк проводив впродовж останніх років», - додали в НБУ. Також важливим є те, що українці поступово звикають до режиму плаваючого курсу гривні.

«Вони все менше реагують на короткострокові курсові коливання, адже мають розуміння, що гривня може не тільки послаблюватися, але й посилюватися», - наголосили в НБУ.

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...