У недофінансованого "Роскосмосу" забрали з "кишені" підряд: Європа відправить астронавта на орбіту неросійською місією вперше з 2011 року

"Злодієм" збитків "Роскосмосу" знов став Ілон Маск, на котрого Дмитро Рогозін неодноразово скаржився останні роки, називаючи дії новозеландця демпінгом, котрому Росії з її "величием" і застарілими технологіями 1960-70 років протиставити нема чого

Астронавт Європейського космічного агентства (ESA) вперше з 2011 року полетить у космос не з російською місією, а на борту ракети SpaceX, повідомляють Патріоти України з посиланням на Euractiv. Запуск ракети SpaceX на Міжнародну космічну станцію запланований навесні 2021 року.

Французький астронавт Тома Песке був оголошений одним з членів екіпажу з чотирьох осіб. Це буде друга повноцінна місія американської космічної компанії SpaceX, заснованої засновником Tesla Ілона Маском.

Космонавт ЕSА відправиться на МКС разом з астронавтами NASA Шейном Кімбро і Меган Макартур, а також японцем Акіхіко Хошіде на шість місяців перебування на орбіті. До них приєднаються ще три космонавти, які прибудуть на російській ракеті "Союз".

"Я дуже радий бути першим європейцем, який полетить на новому поколінні американських космічних кораблів з екіпажем", - сказав Песке.

Компанія Маска успішно запустила двох астронавтів NASA в кінці травня, ознаменувавши перший випадок, коли США змогли самостійно отримати доступ до космосу з моменту виходу з програми космічних човників у 2011 році.

За цим демонстраційним польотом піде перша офіційна місія на початку вересня, коли ще чотири астронавти попрямують до МКС. SpaceX уклав контракт на шість запусків з екіпажами в рамках угоди вартістю $2,6 мільярда.

Обов'язкова ідентифікація в дії: Хто із пенсіонерів в Україні ризикує залишитися без виплат

вівторок, 16 квітень 2024, 6:52

Оформлення пенсійних виплат є важливим процесом, що вимагає від одержувачів регулярного підтвердження свого статусу. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області, передають Патріоти України. Як кажуть чиновники...

Українцям платитимуть за купівлю вітчизняних товарів: Що варто знати

понеділок, 15 квітень 2024, 18:56

Мінекономіки та Mastercard підписали Меморандум про співпрацю - у рамках реалізації політики "Зроблено в Україні". За цією програмою, люди отримуватимуть кешбек за купівлю деяких видів вітчизняної продукції та оплату послуги, передають Патріоти України...