У недоімперії-бензоколонки меншає грошей на війну: Ціна на нафту впала нижче психологічного рівня через проблеми Китаю

"Чорне золото" дешевшає на невтішних економічних новинах головного спонсора війни Путіна проти України і зниженні загрози повномасштабної війни на Близькому Сході.

Світові ціни на нафту еталонної марки Brent продовжують знижуватись уранці у вівторок після падіння напередодні нижче $80 за барель – мінімуму з початку червня. Про це свідчать результати торгів 30 липня, зазначають Патріоти України.

Так, вересневі ф'ючерси на марку Brent на лондонській біржі ICE Futures впали до $78,89 за барель. У понеділок цей сорт подешевшав на $1,35 (1,7%), до $79,78 за барель.

Тим часом вересневі ф'ючерси на WTI подешевшали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) до $75,66 за барель. За попередню сесію контракт подешевшав на $1,35 (1,8%), до $75,81 за барель.

Обидві марки завершили у мінусі три тижні поспіль.

Як зазначає Reuters, ціни на нафту впали на тлі занепокоєння щодо попиту в Китаї, найбільшому у світі імпортері, в той час, як ринок відкинув ризик ескалації конфлікту на Близькому Сході.

Повідомляється, що низка невтішних економічних новин з Китаю нещодавно потрясла ринки. Виробнича активність в Китаї, ймовірно, скоротилася на третій місяць в липні.

Також ринок спостерігає за майбутнім засіданням вищого керівного органу Китаю, Політбюро, яке має відбутися цього тижня, і на якому може бути прийнято рішення про подальшу підтримку економічної політики.

Але очікування обмежені після того, як Третій Пленум, ключова політична зустріч в середині липня, в основному підтвердив наявні цілі економічної політики та не зміг покращити ринкові настрої.

Також зазначається, що вчора нафта впала на 2% після того, як Ізраїль дав зрозуміти, що його відповідь на ракетний удар Хезболли по окупованих Ізраїлем Голанських висотах в суботу буде розрахована таким чином, щоб уникнути втягування Близького Сходу в повномасштабну війну.

В Україні будуть урізати деякі бюджетні витрати: Чи вдасться цим замінити підвищення податків

середа, 7 серпень 2024, 11:22

Щоб закрити дірку в бюджеті на 500 млрд грн, влада урізатиме деякі бюджетні витрати, які фінансуються коштом міжнародної допомоги. Однак через те, що ці гроші країна не може використовувати для військових цілей, отримати в такий спосіб велику суму не в...

Тариф на газ в Україні злетять? Скільки доведеться платити за кожен куб та чи збільшать до "ринкової" ціни

середа, 7 серпень 2024, 9:52

В Україні тариф на газ для населення не зміниться щонайменше до кінця квітня 2025-го. За кожен кубометр доведеться платити 7,96 грн. І хоча в "Нафтогазі" й заявляють, що ринкова ціна значно вища, насправді в газовій галузі склалась унікальна для Україн...