"У першу чергу впаде Пенсійний фонд": Україні загрожує дефолт через погану демографічну ситуацію

Україні загрожують дефолти через проблеми з демографічною ситуацією. Через 10-15 років дефолти будуть нашою буденністю, вважає радник глави Федерації роботодавців України з економічних питань Павло Вернівський, передають Патріоти України.

"Ця проблема настільки гостра, що з неї будуть витікати всі інші проблеми. В першу чергу впаде Пенсійний фонд. Зросте боргове навантаження на кожного окремого платника податків, що збільшить ризик дефолту", - вважає експерт. На думку Вернівского, Україна перестане бути цікавою своїм внутрішнім ринком і зменшиться приплив інвестицій.

Він вважає, що для розв'язання проблеми треба розбиратися і з міграційними питаннями. За прогнозами ООН, тільки в результаті природного зменшення населення в країні у 2050 році буде проживати 36 млн осіб. "Це без урахування еміграції. З урахуванням еміграції, якщо тенденція збережеться, кількість буде ще менша - 15-20 млн", - вважає фахівець.

Без світла по 16 годин на добу? Озвучено прогноз, в яких містах взимку буде найтяжча ситуація

неділя, 8 вересень 2024, 9:50

Взимку 2024 року Київ, Харків і Одеса можуть стикнутися з серйозними проблемами в енергопостачанні через дефіцит генерації та військові загрози. У випадку відключення зовнішнього постачання, мешканці цих міст можуть залишатися без світла до 16 годин на...

Злет чи падіння? Банкір дав прогноз, чого очікувати від курсу долара наступного тижня

неділя, 8 вересень 2024, 9:44

На валютному ринку, попри можливий інфляційний, енергетичний та воєнний тиск навряд чи можливе "курсове сум’яття". Основні зміни відбуватимуться в межах нових коридорах, а це 41-41,6 грн/долар та 44-46 грн/євро (міжбанк), 41,2-41,8 грн/долар та 44-46,5...