У Польщі податкова може без попередження заблокувати банківські рахунки: Що варто знати українцям

У польської податкової є свої методи, як швидко стягнути з підприємців прострочені податки. Одного рішення достатньо, щоб заблокувати рахунок компанії на термін до трьох місяців. Про це пише inPoland, передають Патріоти України.

Українцям слід мати на увазі, що податкова може заблокувати рахунок підприємця, якщо є підозра в ухиленні від сплати податків. Цей метод використовують як превентивний захід, коли платник податків має велику заборгованість або коли є підозра, що підприємець може спробувати приховати або зняти кошти з рахунку.

Податкова служба має право порушити виконавче провадження, якщо підприємець не сплачує обов’язкові платежі у встановлений термін після повідомлення про заборгованість. Блокування коштів може бути результатом відкриття такого провадження. Це відбувається у разі несплати податкових або публічно-правових зобов’язань.

Слід звернути увагу, що кошти на розрахунковому рахунку не захищені положеннями статті 54 Закону про банки. У такому разі платник податків не має права на певну суму, звільнену від арешту. Однак без згоди органу виконавчої влади можна зняти кошти з рахунку лише для виплати зарплати працівникам, аліментів або компенсацій, що призначають при виході на пенсію.

Рішення про блокування рахунку ухвалює керівник податкової служби. Рахунок може бути заблокований на термін до 72 годин з можливістю продовження до трьох місяців, якщо є підозри на серйозні порушення. Податкова ніяким чином не повідомляє власника рахунку про дії, які проводить з його рахунком.

Джерело: Главком

Розмитнення авто в Україні: Чи існують пільги і що треба знати

середа, 4 вересень 2024, 18:56

Українці можуть купити авто за кордоном, але для цього потрібно його розмитнити. Нині пільг на цей процес майже немає, передають Патріоти України. Для українців відмінили пільгу на розмитнення авто і тепер цей процес знову платний. Проте авто для війсь...

В Україні посилять пенсійні правила: Ось хто більше не зможе вчасно отримувати виплату

середа, 4 вересень 2024, 18:43

В Україні пенсійні правила посилять з 1 січня 2025-го. Це відбудеться в межах змін, що було ухвалено ще в 2017-му. В результаті ще більше українців не зможе вийти вчасно на пенсію (тобто в 60 років), передають Патріоти України. Як йдеться в матеріалі O...