У Польщі водії вже мітингують проти здорожчання пального: Що буде з цінами на бензин

Здорожчання ціни на нафту негативно вплинули на вартість бензину не тільки в Україні, а й в сусідній Польщі, куди виїхали від початку повномасштабної війни понад 4 мільйони українців. Чимало з них - на власних автівках. Тут за літр бензину марки А-98 доведеться викласти у середньому 8,24 злотих, за А-95 - 7,88 злотих, дизель обійдеться за літр понад 8 злотих. Літр газу -3,56 злотих. Про це повідомляє сайт AutoCentrum.pl, передають Патріоти України.

Минулої суботи на АЗС у багатьох містах Польщі відбулися протести. Водії попередньо записалися через соціальну мережу та зірвали роботу станції «Орлен» з 16:00 до 18:00.

«Активність мітингувальників мала різні форми, в одних містах акція проходила у формі „технічної поломки“, в інших — водії заправляли близько літра пального та робили більші закупки на вокзалі, залишаючи в цей час автомобіль під ТРК, — повідомляють місцеві ЗМІ. - Були клієнти, які вирішили перевірити рівень масла, помити вікна, інші платили за газ копійками. За вікнами автомобілів лежали картки з гаслами: Action Blocking Orlen». За інформацією сайту e-petrol.pl, експерти прогнозують подальше зростання вартості палива.

Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

Удару по кишені бути? Українцям можуть запровадити нові тарифи на електроенергію - депутат назвав ймовірну ціну

середа, 24 квітень 2024, 7:44

У разі підвищення тарифу на електроенергію для населення ціна може вийти на рівень собівартості струму - 3,5 грн за кВт*год. замість нинішніх 2,64 грн. Такі розрахунки ґрунтуються на тому, що держава не може собі дозволити дотувати виробництво електрое...