У посольства Росії в Ірландії закінчується гаряча вода - місцевий бізнес влаштував бойкот через війну в Україні

У посольства Росії в Ірландії виникли проблеми – із ним відмовляється співпрацювати місцевий бізнес. У результаті у російських дипломатів закінчується дизпаливо для опалення та гарячого водопостачання. Постачальники нафти та нафтопродуктів не хочуть мати справи із росіянами через вторгнення РФ в Україну, передають Патріоти України.

Посольство в РФ вирішило поскаржитися на ситуацію міністру закордонних справ Ірландії Саймону Ковені. З листом ознайомилися журналісти місцевого видання Irish Mirror. За їхніми даними, МЗС Ірландії не має наміру допомагати російським дипломатам.

"Посольство залишилося з дуже обмеженим запасом, якого вистачить лише до кінця тижня... Дизель є товаром першої необхідності, оскільки використовується для опалення та гарячого водопостачання канцелярії, а також житлового масиву нашої місії. Посольство просить втрутитися у цей явно дискримінаційний випадок", – йдеться у листіРосійське посольство також поскаржилося на "русофобію". Там стверджують, що російські, що проживають в Ірландії, "почуються в небезпеці і наражаються на дискримінацію".

Ірландські чиновники стверджують, що проблеми у посольства виникли не лише з нафтовими компаніями. Також з ним відмовляються працювати банки та багато інших підприємств.

Так, Банк Ірландії припинив обслуговування рахунків посольства Росії, повідомляють неофіційні джерела. Прямо відповідати на відповідне питання журналістів у банку не стали, пославшись на правило про нерозголошення інформації про окремі рахунки.

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...