У "ПриватБанку" почали блокувати рахунки українців через порушення ПДР: Кого зачепить

В Україні виконавча служба почала блокувати рахунки користувачів "ПриватБанку" через штрафи за ПДР. З листопада минулого року процес пришвидшили завдяки автоматизації, розблокування тепер триває значно менше часу, передають Патріоти України.

Під час спроби довідатися подробиці арешту клієнтів відсилають до виконавчої служби. Дізнатися в операторів ні суму штрафу, ні в якій справі було накладено арешт – не можна. Користувачі отримують таке повідомлення:

Проаналізувавши бази боржників Мін'юсту, можна дійти висновку, що арешт було ініційовано департаментом транспортної інфраструктури виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). У складі цього підрозділу числиться й муніципальна паркувальна інспекція.

Як правило, штраф за неправильне паркування складає 510 грн, якщо автомобіль не створює перешкоди й небезпеки для руху – 255 грн.

У такий спосіб через невеликий, по суті, штраф, клієнт банку залишається взагалі без доступу до всіх своїх коштів на рахунку. Переказати їх або оплатити якісь послуги також неможливо. В разі врегулювання питання з виконавцями арешт обіцяють зняти протягом 1-3 днів.

У пресслужбі ПриватБанку підтвердили, що до блокування рахунків вони не мають жодного стосунку, лише підкоряються розпорядженням виконавчої служби.

"Подібна практика існувала завжди. З листопада минулого року цей процес вдалося прискорити завдяки автоматизації. Тепер клієнти, які оплатили штраф, значно швидше отримують доступ до своїх рахунків", - повідомили у фінустанові.

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...