У Росії будуть нові проблеми: Саудівська Аравія збільшить видобуток нафти на 50%

Американський президент Джо Байден у ході візиту до Саудівської Аравії зміг домовитися зі спадковим принцем Мухаммедом ібн Салманом Аль Саудом про збільшення видобутку нафти. Про це повідомляється на сайті Білого дому, передають Патріоти України.

У спільній заяві Байден зазначив, що Саудівська Аравія взяла на себе зобов'язання підтримувати баланс світового ринку нафти для стабільного економічного зростання. Також королівство підвищить на 50% рівень видобутку нафти в липні та серпні. Очікується, що це має стабілізувати ринки та ціни на нафту.

У межах угоди американська сторона ухвалила рішення про виведення свого контингенту з острова Тиран, який оспорюється. Те саме зробить і Саудівська Аравія. Багатонаціональні сили та спостерігачі там перебували понад 40 років. Тепер острів буде відкритий для туризму й економіки, що сприятиме миру та процвітанню регіону. Сторони зобов'язуються забезпечувати свободу судноплавства в районі острова.

При цьому спадковий принц Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз Аль Сауд повідомив, що його країна збирається збільшити видобуток нафти з 10 до 13 млн. барелів на день.

Острів Тиран розташований у протоці між Саудівською Аравією та Єгиптом. Протока — вузький судноплавний коридор, який є виходом у Червоне море з йорданського порту Акаба та ізраїльського порту Ейлат.

Як зазначає Al Jazeera, для Байдена це перший візит до Близького Сходу з моменту обрання на пост президента. Він хоче, щоб країни ОПЕК добували більше нафти, щоб знизити ціни на нафту, а також знизити найвищий рівень інфляції за останні 40 років.

Ніж у спину росіянам: Туреччина готує багатомільярдну угоду з компанією зі США

неділя, 28 квітень 2024, 19:05

Туреччина веде переговори з американською енергетичною компанією ExxonMobil для укладення багатомільярдної угоди з купівлі скрапленого природного газу. Анкара прагне обмежити свою залежність від російських енергоносіїв, зазначають Патріоти України. Мін...

Скандал набирає обертів: Італія викликала посла Росії на килим через привласнення бізнесу

неділя, 28 квітень 2024, 11:52

Міністерство закордонних справ Італії викликало посла Росії у Римі після того, як Москва передала дочірню компанії італійської групи Ariston Thermo Group державному енергетичному гіганту "Газпром". Про це повідомив міністр закордонних справ Італії Анто...