Удар був відчутним: У Росії після вибухів на найбільших НПЗ впало виробництво палива - довелося різко скоротити експорт

У РФ після вибухів на найбільших заводах виробництво дизельного палива впаде на 7,5% у місячному вирахуванні до 7 млн тонн. Експорт дизельного палива різко скоротять, щоб задовольнити власну потребу у паливі, передають Патріоти України.

Згідно з оцінками Reuters, заснованим на оцінках двох ринкових джерел. Це сталося внаслідок серії вибухів на нафтопереробних заводах РФ. Рязанський завод, контрольований Роснафтою, зупинив більшу частину потужностей гідроочищення дизельного палива. Виробництво високоякісного дизельного палива. завод скоротиться на 60% цього місяця.

Випуск продукції на Омському НПЗ, що належить "Газпром нафті", знизиться через відключення електроенергії на головному блоці ЕЛОУ-11 після пожежі, яка виникла після вибуху. Пермський та Волгоградський НПЗ, які зупинили свої установки гідрокрекінгу, а також Новокуйбишевський НПЗ також зіткнуться зі скороченням випуску дизельного палива, повідомили джерела на ринку.

Скорочення експорту нафтопродуктів може відображати сильну потребу в Росії в серпні або потенційні проблеми, що продовжуються в секторі.

Через зниження випуску дизпалива російські нафтовики пожертвують експортом: його обсяги в серпні впали до мінімуму майже за рік - 2,7-2,8 млн тонн, оцінює Reuters.

Чи потрібно забирати гроші з банків: Аналітик розповів, що буде з заощадженнями

неділя, 1 вересень 2024, 11:25

Українським банкам вдалося накопичити достатньо грошей навіть попри триваючу війнує. Тому запас коштів для того, щоб віддати депозити, у них є. Відповідно, якщо покласти гроші у банк, то вони там не "згорять", передають Патріоти України. Про це повідом...

Удар був відчутним: У Росії після вибухів на найбільших НПЗ впало виробництво палива - довелося різко скоротити експорт

неділя, 1 вересень 2024, 10:26

У РФ після вибухів на найбільших заводах виробництво дизельного палива впаде на 7,5% у місячному вирахуванні до 7 млн тонн. Експорт дизельного палива різко скоротять, щоб задовольнити власну потребу у паливі, передають Патріоти України. Згідно з оцінка...