У Росії сталася аварія на найбільшому в світі заводі зі збагачення урану, персонал цеху евакуйований

Сьогодні вранці, 14 липня, у Росії на виробництві ядерного палива «Уральського електрохімічного комбінату» сталася розгерметизації балона з збідненим гексафторидом урану. Про це повідомляють росЗМІ з посиланням на екстрені служби, передають Патріоти України.

Як зазначається, загинула одна людина. Що призвело до його загибелі не повідомляється. Після інциденту персонал цеху був евакуйований. Пропагандисти запевняють, що радіаційна обстановка в нормі, небезпеки для місцевих жителів немає, а надзвичайна подія «носить локальний характер». Наразі «Уральський електрохімкомбінат» працює в штатному режимі.

На цьому підприємстві виробляється ядерне паливо для атомних електростанцій. Збіднений гексафторид урану, балон з яким розгерметизувався сьогодні, утворюється при збагаченні урану. Ця речовина має меншу, ніж природний уран, радіоактивність.

АТ «Уральський електрохімічний комбінат» входить до складу Держкорпорації «Росатом» і є найбільшим у світі об'єктом зі збагачення урану, який постачається для забезпечення потреб атомних електростанцій та інших атомних електростанцій.

48% сепараційних потужностей Росії зосереджено в технологічних корпусах УЄІП. При збагаченні урану також утворюється гексафторид збідненого урану. Він не представляє радіаційної небезпеки - його радіоактивність менше, ніж у природного урану.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Через два місяці військові можуть залишитись без зарплати: Голова бюджетного комітету Ради заявила про великі проблеми

субота, 27 липень 2024, 21:34

Уже наприкінці вересня українські військові можуть залишитися без зарплат, оскільки передбачені на це гроші були витрачені на закупівлю зброї на початку цього року. Про це повідомила голова бюджетного комітету Верховної Ради Роксолана Підласа в подкаст...