У Росії відбудеться "кошмарний дефолт": США ухвалили остаточне рішення - Путіну приготуватися

На Росію з ймовірністю в 80% чекає "кошмарний" дефолт. Такі оцінки озвучив стратег BlueBay Asset Management Тімоті Еш. Головна причина: міністерство фінансів США заблокувало російський уряд у проведенні платежів через американські банки, передають Патріоти України.

Старший суверенний стратег BlueBay по ринках, що розвиваються, додав, що дефолт може нашкодити американським власникам облігацій, але це "їхня власна вина", оскільки вони інвестували в Росію, повідомляє видання Insider.

JPMorgan є російським банком-кореспондентом за кордоном. Міністерство фінансів США у понеділок заблокувало банк у обробці виплат із погашення та купонів на суму понад 600 млн дол. за доларовими облігаціями, повідомив Insider людина, обізнана в цьому питанні.

Росії, яка має в обігу 15 міжнародних облігацій номінальною вартістю близько 40 мільярдів доларів, досі вдавалося уникати дефолту за своїм міжнародним боргом, незважаючи на безпрецедентні західні санкції. Але це завдання ускладнюється.

Україна внаслідок війни з РФ втратила чверть економіки: Держстат розкрив підрахунки щодо ВВП

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:30

Українська економіка за підсумками 2023 року збільшилась на 5,3% (зростання реального внутрішнього валового продукту, ВВП). При цьому показники все одно далекі від тих, що були на початок повномасштабного вторгнення РФ. Реальний ВВП становить лише 75% ...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...