У Росії закінчуються гроші, вже влітку не буде чим покривати дефіцит бюджету, - економіст

У Росії через високий дефіцит Фонд добробуту може закінчитися вже цього літа. Можливості покриття бюджетної діри скорочуються. Про це розповів виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин. За його словами, в росіян обмежені можливості для покриття дефіциту, передають Патріоти України.

"З такими темпами гроші закінчаться до літа. Коли холодильник буде порожнім, Соловйову вже ніхто не повірить. Нафтогазові доходи скоротилися на 49%, а це 35% від доходів російського бюджету. Треба розуміти, що надалі дефіцит тільки наростатиме", – наголосив він.

Економіст додав, що у 2023 році ситуація не стала кращою. Бюджет на поточний рік планувався із розрахунку дефіциту 3 трильйони рублів. Але лише за січень-лютий дефіцит становив 2,5 трильйони. Це при тому, що у лютому бюджетні витрати було скорочено на 15%. За 2 місяці вони з'їли 70% запланованого дефіциту.

Минулий рік 50 із 85 суб'єктів РФ закрили з "дірками" в бюджетах на загальну суму 446,8 млрд рублів (5,91 млрд доларів). При цьому 14 регіонів провалили план збору податків, а у 12 – зіткнулися з падінням доходів. Це насамперед ті суб'єкти, провідні компанії-платники податків, які потрапили під західні санкції (Липецька, Челябінська, Мурманська області, Красноярський край та інші), зазначає Інститут комплексних стратегічних досліджень (ІКСІ).

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...