У Росії зупинився найбільший завод із виробництва свинцю - експорт повністю припинився

У Росії зупинився найбільший завод із виробництва вторинного свинцю "Фрегат". Невдовзі зупиняться й інші підприємства. Це відбувається через зупинку експорту: Мінпромторг РФ не видав жодної ліцензії на вивезення металу, передають Патріоти України.

"Влада боялася дефіциту свинцю для оборонної промисловості, вважають аналітики, пропонуючи почати закупівлю металу до держрезерву для підтримки заводів", – йдеться в матеріалі "Комерсант". Підмосковний завод "Фрегат" із виробництва вторинного свинцю зупинився через те, що внутрішній попит на нього вкрай низький.

"Фрегат" щорічно випускає до 40 тис. тонн свинцю та сплавів, тобто близько чверті всього обсягу виробництва цього металу у РФ. "З 15 травня до 15 листопада виробники свинцю зобов'язані отримувати ліцензію на експорт необробленого металу. Вимоги були надмірними", – зазначає "Комерсант".

Середня облікова кількість співробітників заводу – 227 осіб, їм виплачують дві третини окладу. У Росії її виробляється близько 200 тис. тонн вторинного свинцю на рік. Левова частка свинцю продається за кордон, хоча на світовому ринку частка РФ – близько 6%.

Ціни на свинець у світі падають: якщо у березні вартість металу досягла рекорду $2,5 тис. за тонну, то тепер ціна впала до $1,9 тис.

З імпортозаміщенням щось пішло не так: Понад 50% російських процесорів "Байкал" виявилися бракованими

четвер, 28 березень 2024, 12:53

Через провал кремлівської політики так званого «імпортозаміщення» більше половини російських процесорів Байкал виявилися бракованими. Констатувати це довелося російському пропагандистському виданню "Ведомости", передають Патріоти України. Як повідомляє...

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...