У Саудівській Аравії побудують "місто майбутнього" з роботами і штучним Місяцем та дощами

Будівництво міста вже почалося, перший етап повинен бути завершений до 2025 року.

У розпорядженні журналістів The Wall Street Journal опинилися документи, що описують плани уряду Саудівської Аравії з будівництва нового футуристичного міста Неом, передають Патріоти України.

Місто площею близько 26 000 квадратних кілометрів буде побудоване на північному заході Саудівської Аравії, на березі Червоного моря. Поселення буде оточений пустелею. Щоб впоратися з посухою, передбачається штучно викликати дощі з допомогою засіву хмар.
Неом може стати центром генетичних експериментів: у людей будуть стимулювати "корисні мутації", що підвищують фізичні показники та рівень IQ. Велика роль в Неомі відведена роботам. Схоже, їх там буде чи не більше, ніж людей: в документах йдеться про роботів-покоївок, роботів-поліцейських і навіть роботів-динозаврів. У парках розваг між спеціальними роботами будуть проводитися поєдинки.
Звичної транспортної системи, якщо вірити цим документам, в Неомі не буде зовсім. "Ніяких доріг або тротуарів. У 2030 році у нас всюди будуть літаючі машини!, - сказав на одній з нарад губернатор регіону принц Фахд бін Султан. Стежити за порядком в місті майбутнього будуть всюдисущі камери з функцією розпізнавання осіб. Найцікавіша деталь проекту - якийсь "штучний Місяць", що буде світити з неба нарівні зі справжньою.

Будівництво міста вже почалося, перший етап повинен бути завершений до 2025 року. Чи будуть в підсумку втілені всі перераховані вище ідеї, покаже час.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...