Прискорюємось від "кінця епохи бідності": У Шмигаля підрахували падіння економіки України впродовж січня-квітня 2020 року

Міністерство економіки оцінює падіння економіки України у січні-квітні 2020 року на рівні 5%, що відповідає прогнозу. Про це йдеться у огляді економічної активності за квітень, який оприлюднили на сайті Мінекономіки, зазначають Патріоти України.

"Як і очікувалось, за результатами квітня продовжилося падіння економіки в умовах рекордно низького рівня ділової активності.

У квітні більшість підвидів виробничої діяльності вже відчули повний негативний вплив поширення у світі COVID-19 (через тимчасове зменшення попиту у світі на вітчизняну промислову та тваринницьку продукцію на тлі падіння економічної активності) та продовження дії карантинних заходів для стримування пандемії в середині країни", - йдеться в огляді.

"У комплексі з поєднанням дії стримуючих чинників, сформованих у попередніх періодах, скорочення обсягів ВВП у січні-квітні 2020 року оцінено Мінекономіки на рівні 5%, що повністю відповідає прогнозу (у І кварталі 2020 року, за оперативною оцінкою Держстату, падіння ВВП становило 1,5%), - додали у відомстві.

Нагадаємо Національний банк, виходячи з показників першого кварталу погіршив річний прогноз падіння економіки України з 5% до 6-7%.

Як повідомляє Держстат, за перший квартал 2020-го року реальний ВВП України зменшився на 1,5% (у порівнянні з аналогічним періодом 2019-го).

За даними інвесткомпанії ICU падіння ВВП України у квітні поглибилося до 12% р/р у квітні з 4,5% р/р у березні.

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...