У скреп великі проблеми? "Газпром" раптово переніс запуск "Північного потоку-2"

Російський "Газпром" подав заявку на подовження роботи з будівництва газопроводу протягом зими і весни, відповідні зміни були подані німецькій владі. Про це 15 грудня повідомляє DW, передають Патріоти України.

Щоб закінчити будівництво газопроводу "Північний потік - 2", РФ планує продовжити роботи нинішньої зими і навесні 2020 року.

Заявка на внесення відповідних змін до проєкту вже подана в німецьке Федеральне відомство морського судноплавства і гідрографії. Очікується, що відомство розгляне запит в понеділок, 16 грудня.

Раніше планувалося, що газопровід мають відкрити у другій половині 2020 року, а ще до цього заявляли про закінчення будівництва ще 2019-го.

Палата представників Конгресу США підтримала військову допомогу Україні та санкції проти Росії підтримала законопроєкт про оборонний бюджет на 2020 рік. Документ, зокрема, передбачає надання безпекової допомоги Україні на суму в 300 млн доларів, а також обов'язкові санкції щодо компаній, які забезпечують будівництво російського газопроводу в обхід України "Північний потік-2".

Наступний крок - голосування за цей законопроєкт в Сенаті наступного тижня, підписання закону президентом Дональдом Трампом і впровадження.

Яким буде курс долара в Україні найближчим часом: Фінансовий експерт озвучив прогноз

субота, 27 квітень 2024, 6:58

Найближчим часом в Україні курс долара не зростатиме, зокрема до 50 грн і вище. Проте Нацбанк України намагатиметься повільно привести гривню до 40-41 грн за долар, що наразі обумовлено економічними чинниками. А нинішні курсові коливання насправді не п...

На готівкові платежі введено ліміт: Стало відомо, яку суму дозволяють витрачати в ЄС

субота, 27 квітень 2024, 6:45

В ЄС посилюють боротьбу з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. Так, узгоджений у Європарламенті пакет законів передбачає, зокрема, загальноєвропейський ліміт 10 тис. євро на готівкові платежі. Інакше кажучи, у країнах ЄС обмежили готівкові пл...